Quantcast
Channel: غزال کوهستان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 154

برنامه صعود به قله پهنه سار (3365 متر)

$
0
0

تاریخ اجراء: جمعه 23 خرداد 1393                  

سرپرستی، عکس و گزارش: غزال حشمت منش

تعداد افراد شرکت کننده: 16 نفر

باز هم روزی دیگر و موهبتی دیگر...

سپاس می گویم این بار یکی از عوامل تعیین کننده در صعود به قله پهنه سار هستم، که شاید شش سال پیش، بدون حمایت دوستان قادر به انجامش نبودم و  برخود می بالم مسئولیت سرپرستی صعود به این قله را بر عهده دارم. طبق برنامه از پیش تعیین شده، مقرر شده بود صعود از طریق روستای چاران به راهنمایی آقای رحیم قره داغی صورت گیرد که متاسفانه ایشان در موعد مقرر در مبدإ حرکت نتوانستند حضور پیدا کنند. با توجه به تجربه صعود از مسیر روستای خور، ارزیابی اعضای تیم و تجهیزات، تصمیم گرفتم صعود از مسیر روستای خور و از مسیر آبشار خور انجام گیرد. آقا رحیم با تلاش فراوان خود را به روستای چاران رسانده بود و پس از اینکه،  بعد از تماس های مکرر ، توانستیم با ایشان ارتباط برقرار کنیم، قرار شد ایشان از مسیر چاران صعود کرده و در قله به تیم بپیوندند. در مسیر یال اصلی به سمت قله، آقا رحیم را از دور می دیدیم که از یال جنوب غربی قله (مسیر چاران) در حال صعود بودند. دیدن ایشان انرژی دوباره ای به تیم می داد.

حال برگردیم به زمانبندی حرکت تیم و گزارش جزء به جزء برنامه، به همراه عکس..

ساعت 5:35 دقیقه بامداد از میدان کرج- روبروی مسجد جامع توسط مینی بوس آقای رنجی حرکت را آغاز کرده، سه راه عظیمیه آقایان شاه ابراهیمی و احمدی به تیم ملحق می شوند.

ساعت 7 بامداد به روستای خور می رسیم و بعد از عبور از باغ های روستا در مسیر آبشار خور هستیم.

این مسیر در فصل بهار دارای تنوع بی نظیری از گلها و گیاهان وحشی است. بسیاری از این گیاهان دارای خواص درمانی هستند من جمله انواع آویشن کوهی، که منبع غنی از آهن است، بابونه که از ضددردهای عصبی محسوب می شود و در زمان ابن سینا جهت التیام زخم دهان به کار می رفته، بومادران، گل حسرت و گزنه، که به نقل از کتاب دارو و درمان گیاهی دکتر رجحان خاصیت ضد سرطانی دارند. همچنین نسترن و رزهای وحشی، شقایق وحشی، زنبق وحشی (گونه نادری که در حال انقراض است و طی مسیر فقط یک نمونه از آن را دیدیم که در عکس ها موجود است)، شیرسگ که در درمان میخچه به کار می رود و از تماس مستقیم آن با دست بایستی اجنتاب کرد، پونه و نعناع کوهی و گیاهان دیگر که نیاز است تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

زنبق وحشی

شیرسگ

حالا بر می گردیم آبشار خور..

ساعت 7:45 دقیقه بامداد است، به مدت 45 دقیقه صبحانه را صرف کرده و ساعت 8:30 بامداد از یال شمالی منتهی به آبشار خور بالا رفته و پس از پایین آمدن از آن دوباره از مسیر سنگی کوتاهی بالا می رویم و سپس از مسیر پاکوب به بالای آبشار می رسیم. ما دقیقاً یال بالای آبشار را برای صعود انتخاب می کنیم. در همین جا مسیر دیگری نیز وجود دارد که از بالای پیست اسکی خور عبور کرده و منتهی به قله می شود که ما هنگام برگشت از مسیر دوم اقدام به بازگشت می کنیم.

حال، ادامه عکسهای صعود از یال بالای آبشار یا بعبارتی یال غربی منتهی به قله..

ساعت 12:30 دقیقه ظهر، اعضای تیم بر فراز قله..

از سمت راست ردیف بالا، ریگی، نیاستی، تحویلدار، قره داغی، رشیدی، شاه ابراهیمی، قادری، دایی زاده، دادجو، طاری وردی، خدابخشی

و ردیف دوم از سمت راست مؤمنی و مهرانی

و من هم که پشت دوربین هستم..


و این عکس هم با حضور آقای احمدی و من در ردیف دوم که در عکس قبلی نبودیم و آقای طاری وردی در ردیف اول از سمت چپ که در عکس قبلی واضح نبود..

قله پهنه سار مسیرهای صعود مختلفی دارد و کوهنوردان تهرانی اغلب از مسیر آبشار سنگان که در دسترس تر است اقدام به صعود می کنند. مسیر دیگر از وردآورد از طریق روستای وردیج است که از یال منتهی به شرق قله صعود می شود، همچنین مسیر چاران که طولانی تر از مسیر آبشار خور بوده اما شیب کمتری دارد. از طریق روستای کندر نیز یک مسیر صعود وجود دارد. مسیر دیگری هم از روستای خور هست که همان طور که پیشتر گفتم از طریق حرکت در راستای پیست اسکی خور قابل اجرا است. علی رغم زیبایی منحصر بفرد تمامی مسیرهای صعود به این قله، مسیر آبشار خور  دارای غنی ترین پوشش گیاهی است.

 

 

پس از صرف ناهار در اینجا ساعت 4 بعد از ظهر به راه افتاده، ساعت 5 به روستای خور رسیده و ساعت 6 عصر در میدان کرج هستیم.

لیست اعضای تیم:

قره داغی (راهنما)، شاه ابراهیمی، مهرانی (جلودار)، ریگی، دادجو، احمدی، تحویلدار، دایی زاده، قادری، تیم سه نفره عقبداران (صدوقی، رشیدی و مؤمنی)، نیاستی، طاری وردی، خدابخشی و حشمت منش (سرپرست)

لیست هزینه ها:

صد و سی هزار تومان بابت مینی بوس

ده  هزار تومان بابت ورودی روستای خور

سی و شش هزار تومان بابت بستنی

بیست هزار تومان بابت کمک به گروه

که با تقسیم کل هزینه های انجام شده هزینه هر نفر مبلغ چهارده هزار تومان شد.

 

منابع مورد استفاده در خصوص گیاهان دارویی:

دارو و درمان گیاهی تألیف دکتر محمد صادق رجحان انتشارات علوی پاییز 1389.

داروخانه در خانه  تألیف دکتر کامبیز راد و شهرزاد قاسمی نژاد انتشارات پل با همکاری نشر خلاق 1379.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 154

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>